Meta Award Winning Additions

2019 Meta Remodeling Awards Winners

[CLICK images or business name for award-winning remodeling company's website]

 

KITCHENS | BATHS | INTERIORS | ADDITIONS | DETACHED STRUCTURES | EXTERIORS | ENTIRE HOUSES | JUDGES CHOICE | WHAT IS META & COTY | HOW TO ENTER

Residential Addition $100,000 to $250,000

 

Requirement was to add less than 500 SF Accessory Dwelling Unit (ADU) with an emphasis on accessibility, encroach least on backyard space, and architecture of ADU to blend with the existing house. With an efficient layout of this small 487 SF area, it was possible to get large open spaces. Design of ADU on site ensures no visibility to the house. Roof was designed as a continuation of the garage roof, and entrance was intentionally not enhanced, so the ADU seems to be a part of the house. Curbless large shower and 3’ wide interior doors help with accessibility.

 

The owners of this ranch home spent 20+ years with their small kitchen and limited counter space. They love to cook and when the opportunity to remodel arose, they were excited! The clients incorporated space from an adjoining laundry room, closet and small porch to almost double the size of their kitchen. The new kitchen blends seamlessly with the rest of the house, inside and out. A large island and generous counter space give the cooks plenty of room to create while enjoying the company of family and friends. Additional windows and French Door let in lots of natural light.

 

Residential Addition Over $250,000

 

Requirements: Add floor area without touching the existing layout. Enclose porch and convert garage to floor area. Add a Guest bedroom and bath, a new Garage and new front porch. Dedicate land for sidewalk & work with City to redefine property lines Solution: New garage was placed in front which gave space for the addition in back. What transpired in the end was a house with large floor area, each space with a function and interiors enhanced with accent elements. Challenges with level differences in the lot were overcome with unique solution. New sidewalk is enjoyed by the community now.

 

This couple has always loved living on the top of a hill that overlooks the valley. The views have always given the home a sense of serenity and tranquility to the family and their guests. Over the years, the clients only wish was that they would be able to use more of their land and create more space in their home to fit their lifestyle. By extending the home along the horizon, this house now has a full guest suite, an art room, a separated three-car garage, and re-designed backyard that all compliment the peaceful land this home inhabits.

 

Our clients’ family of five is about to become a family of six. They came to us wanting an additional bedroom to their 4-bedroom home to accommodate their growing family. In addition, to pay homage to their Japanese culture, our clients wanted an ofuro-style bathroom. Collaborating closely with our clients, we tried to capture the traditional bathing experience while creating something new; a modern-day Japanese bath.

 

The addition added about 1000 sq.ft to the interior living space and a loggia that is about 300 sq.ft. The addition of a family room directly connected to the open plan kitchen, in addition to the new loggia and formal dining satisfy the client’s need to entertain. The addition of the master bedroom wing satisfies the client’s wish of aging-in-place. The new fireplace designs play with void spaces to bring interests and focal point to each living environment.

 

Requirements: The house is on a hill with beautiful views however the existing house did not take advantage of it. The house felt compartmentalized & divided the existing spaces into small dark areas. Client wanted to update the narrow hallways, bring light to the master bedroom & open up the kitchen. The main challenge was to keep the existing structure ibut upgrading the facade to make the house look brand new. Solution: An open floor to enjoy the views from both the kitchen & living room. Interior was upgraded & extra footage was added to the family room & kitchen.

 

The owners bought the home due to its great location but were not fond of the colonial style and knew that they would want to update one day! Their major desire was to increase sqft, get high Ceilings in as many areas as possible, update Kitchen with large Island for family and friends to gather and entertain. They wanted clean and modern look so neutral base palette was chosen with some accent stone and finishes.